Het verhaal van Mercedes-Benz is het verhaal van mensen die zich met hart en ziel hebben gewijd aan de droom van totale mobiliteit. Lees hieronder meer over de vaders en de moeders van het succes.

Bertha Benz

Bertha Benz en haar zonen Eugen en Richard behoren tot de eerste mensen die met een door benzine aangedreven automobiel een verre reis ondernemen. Deze reis is ook een goed voorbeeld van het doorzettingsvermogen en de wilskracht die hen kenmerken.

Karl Benz

In 1886 creëert Karl Benz de eerste automobiel, wat van hem de belangrijkste ingenieur van de economische geschiedenis maakt. Al in 1883 richt Benz de Benz & Co. Rheinische Gasmotoren-Fabrik op, die in 1926 met de Daimler-Motoren-Gesellschaft fuseert tot de Daimler-Benz AG samensmelt.

Gottlieb Daimler

Als een van de pioniers in de automobielconstructie is Gottlieb Daimler naast Karl Benz een van de belangrijkste ingenieurs uit de economische geschiedenis. Het fundamentele uitgangspunt van Gottlieb Daimler is uitsluitend benzine als brandstof voor breed toepasbare motoren te gebruiken. Die motoren wil hij graag in alle denkbare voertuigen, te land, te water en in de lucht monteren.

Wilhelm Maybach

Samen met Gottlieb Daimler bouwt Wilhelm Maybach de eerste sneldraaiende benzinemotor met vlottercarburateur en gloeibuisontsteking. Hij wordt naast Karl Benz en Gottlieb Daimler tot de pioniers van de economische geschiedenis gerekend, want hij heeft in grote mate bijgedragen aan het succes van de onderneming.

Emil Jellinek & zijn dochter Mercedes

Een van de eerste ‘heerrijders’ is de in Wenen en Nice wonende zakenman Emil Jellinek. Aanvankelijk is hij klant van de Daimler-Motoren-Gesellschaft (DMG), maar vanaf 1898 verkoopt hij hun voertuigen. Jellinek wil de kwaliteit van de auto’s in autoraces bewijzen. Hij spoort DMG-hoofdconstructeur Wilhelm Maybach aan een nieuwe auto met een bijzonder krachtige motor te bouwen, die de naam van zijn dochter Mercedes moet dragen. Na klinkende overwinningen tijdens de Raceweek van Nice in 1901 ligt de naam ‘Mercedes’ op ieders lippen.